ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, με την ευλογία των Σεβασμιοτάτων κ.κ. Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’ και Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, θα αφιχθούν για προσκύνημα μέχρι και τις 23 Μαΐου 2018 τα Ιερά Λείψανα του προστάτη της θάλασσας και μεγίστου Αγίου Νικολάου από την Άνδρο.

Η άφιξη θα γίνει στο λιμάνι της Ραφήνας στις 18:00 μ.μ. Θα ακολουθήσει λιτανεία μέχρι την εκκλησία του Αγ. Νικολάου με συνοδεία αγήματος του Λιμενικού, τη Φιλαρμονική του Λιμενικού, τη Φιλαρμονική του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και νεαρών μυροφόρων του συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας αισθάνεται ιδιαίτερη ευλογία για την άφιξη των ιερών λειψάνων. Στις πολύμηνες προετοιμασίες συνέβαλε και ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.
Τις τρεις αυτές ημέρες πιστεύουμε ότι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις λειτουργίες που θα τελεστούν.

Το πρόγραμμα των λειτουργιών και των προσκυνημάτων είναι το ακόλουθο:
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΙΟΥ
18:00μ.μ.   Άφιξη και υποδοχή Ιερού Λειψάνου στο Λιμάνι της Ραφήνας.
Λιτανεία μέχρι την εκκλησία του Αγ. Νικολάου με συνοδεία Αγήματος του Λιμενικού Σώματος, της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος και της  Φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και συνοδεία νεαρών μυροφόρων από το Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας.
19:00μ.μ   Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός  και αρτοκλασία (Αγ. Νικόλαος)
21:00μ.μ.   Ιερά παράκλησις στον Άγιο Νικόλαο (Αγ. Νικόλαος)
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΙΟΥ
7:00π.μ.    Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία (Παντοβασίλισσα).
18:00μ.μ   Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις του Αγ. Νικολάου (Παντοβασίλισσα).
8:00π.μ.-21:30μ.μ.   Προσκύνηση Ιερών λειψάνων